Почетна

Савети ученицима током ванредног стања

Драги ученици,
Сигурно вам није лако током ванредног стања. Не виђате другаре, не можете на тренинг, јављају се можда страх и неизвесност до када ће то потрајати. Не слушајте превише информација о ширењу вируса, довољно је једном дневно бити обавештен о стању и правилима којих се сви придржавамо. Путем друштвених мрежа често се могу ширити лажне вести које стварају панику.Уколико неко од вас или ваших родитеља сматра да му је потребна психолошко саветодавна помоћ у превазилажњу проблема и стреса током ванредног стања можете позвати број 0800 200-201. Телефон ће радити сваког дана од 9 – 14 часова. На овој линији ангажовани су психолози и педагози, сарадници Министарства просвете.
Учење од куће је ново искуство за ученике а и за наставнике.
  • Добра страна учења на даљину је што постајете дигитално писменији (знате како се користи e-mail, како се шаљу документи, како се правилно обраћа наставнику у мејлу -Поштовани, шаљем Вам.....)
  • Kада правите своје налоге, корисничка имена и лозинке записујте у једну свеску да их не бисте заборавили
  • Пожељно је да сваки дан запишете шта су вам наставници послали за задатак, где се то налази и када то урадите и пошаљете наставнику, заокружите да сте то завршили.
  • Одредите део дана када се посвећујете учењу, то може бити повезано са распоредом наставе на РТС-у а може бити и неки други део дана који вам одговара. Битно је да буде увек у исто време и на месту где иначе учите. Одржите радне навике.
  • Будите физички активни, физичка активност смањује нервозу и доприноси добром расположењу
  • Предлози за слободно време: читајте књиге, гледајте филмове, слушајте музику, играјте друштвене игре са укућанима, пишите дневник, будите креативни и наравно одржавајте контакт са другарима путем друштвених мрежа.
Желим вам добро здравље и расположење!
Школски психолог
Кристина Селенић
 
МОЈА СРЕДЊА ШКОЛА

moja-srednja-skola

ИГРАМО СЕ И УЧИМО
САВЕТИ ПСИХОЛОГА

skolski psiholog

Чувам те

cuvam-te

ШКОЛСКИ ДОКУМЕНТИ

skolski dokumenti

УЏБЕНИЦИ

Извод из информационог система МПНТР

(школскa 2016/2017. и 2017/2018. година)

Види>>

ПО ЊЕМУ НОСИМО ИМЕ

sfilipovic

КОНТАКТ
kontakt
Тел: 015/7462-085 (Матична школа)
 
Тел: 015/7462-406 (Издвојено одељење)
 
 

plavioblak             zutioblak                   rozeoblak