Почетна Ученици Наша постигнућа Школа близанаца

Школа близанаца

Наша школа је несвакидашња по томе што је у њој у једном моменту знање стицалао девет парова близанаца, а међу наставним особљем су биле и три учитељице које имају близанце. Да ли због генетике, природне благодети или велике љубави, тек у Радаљу се последњих петнаестак година често рађају двојке, па школу у овом селу његови житељи често зову школом близанаца.
Поводом овог феномена у нашу школу су долазили новинари из више медијских кућа и правили занимљиве чланке и репортаже.
 
Погледајте шта су писали:
 
glas-javnosti-logoНа игралишту Основне школе "Стеван Филиповић" у Радаљу је мноштво деце и ретко ко ће приметити да се међу ђацима "крије" једна необична појава. Да ли због генетике, природне благодети или велике љубави, тек у овом селу се последњих петнаестак година често рађају двојке, па су осмолетку у шали прозвали -школа близанаца! - У нашој школи, која броји 217 ученика, има чак девет пари близанаца. Осим тога, у селу има још два пара близанаца који похађају у школу у Малом Зворнику, а има и близанаца који још нису стасали за школу. Интересантно је да у Радаљу имамо и трогодишње тројке. Не знам шта је прави узрок ове појаве, али можда разлог лежи у Радаљској бањи и извориштима лековите воде -претпоставља Милан Марковић, млади директор ОШ "Стеван Филиповић".
 
 
 
logokurir
Основна школа "Стеван Филиповић" у Радаљу код Малог Зворника несвакидашња је по томе што у њој знање стиче девет парова близанаца, а међу наставним особљем су три учитељице које имају близанце. Да ли због генетике, природне благодети или велике љубави, тек у Радаљу се последњих петнаестак година често рађају двојке, па школу у овом селу његови житељи често зову школом близанаца. "Поред девет близанаца који уче у нашој школи, у селу има још два пара близанаца који похађају школу у Малом Зворнику, а има и близанаца који још нису стасали за школу. У Радаљу имамо и трогодишње тројке. Не знам шта је прави узрок ове појаве, али можда разлог лежи у Радаљској бањи и извориштима лековите воде", истиче директор школе Милан Марковић.
 
 
prvasrpska

Водимо вас у Радаљ, село близанаца!


 
МОЈА СРЕДЊА ШКОЛА

moja-srednja-skola

ИГРАМО СЕ И УЧИМО
САВЕТИ ПСИХОЛОГА

skolski psiholog

Чувам те

cuvam-te

ШКОЛСКИ ДОКУМЕНТИ

skolski dokumenti

УЏБЕНИЦИ

Извод из информационог система МПНТР

(школскa 2016/2017. и 2017/2018. година)

Види>>

ПО ЊЕМУ НОСИМО ИМЕ

sfilipovic

КОНТАКТ
kontakt
Тел: 015/7462-085 (Матична школа)
 
Тел: 015/7462-406 (Издвојено одељење)
 
 

plavioblak             zutioblak                   rozeoblak